Miért fontos a gyártásban az olvasható és pontos vonalkód?

Napjainkban a gyártás automatizálása, a tétel követése és az összetevők nyomon követhetősége alapvető elvárás. Számos gyártó és beszállító választja cégünk megoldásait a megbízható termékellenőrzéshez és adatrögzítéshez, így nyomon követhetik a kimenő termékeket és az alkatrészekre vonatkozó minőségi követelményeket. Az olvasható, pontos vonalkódok és szövegek soha nem voltak még ennyire fontosak a gyártásban, ugyanis a minőségbeli hiányosságok nem hatékony folyamatokhoz és leállásokhoz vezetnek. Az olvashatatlan vonalkódok esetében újracímkézés, újbóli beolvasás vagy akár a fontos információk manuális bevitele is előfordulhat. A változó minőség a gyártó oldalán emellett költséges meg nem felelési bírságokkal és egyéb büntetésekkel járhat, és a címkézett termék vélt minőségét is rontja. 

Bővebben...

CipherLab 9700 - Magas színvonalú adatgyűjtőcsalád, beltéri alkalmazásra kialakítva

A CipherLab kifejezetten a raktározás, az elosztó központok és a feldolgozóipar kihívást jelentő követelményeihez alkalmazkodva fejlesztette ki a 9700 termékcsaládot Windows® és Android operációs rendszerrel.
 
Az adatgyűjtő strapabíró ipari kialakításának köszönhetően bármilyen környezetben vagy szélsőséges körülmények között is könnyedén használható. Sokféle kódolvasási képességének köszönhetően a felhasználók hatékonyan olvashatják be a nehezen elérhető vonalkódokat is. A gyártó a 9700 termékcsaládot három különböző billentyűzetverzióban kínálja (30 és 38 gombos numerikus, 53 gombos alfanumerikus billentyűzet LED háttérvilágítással). 

Bővebben...

Godex HD830i Kategóriájában a legjobb nyolc inch-es ipari vonalkódnyomtató, mely nagyméretű címkékhez is ideális!

Kategóriájában a legjobb nyolc inch-es ipari vonalkódnyomtató, mely nagyméretű címkékhez is ideális!

A GoDEX legújabb ipari vonalkódnyomtatóját elsősorban széles címkék nyomtatására tervezték raktározás, logisztika és gyártás területére. A HD830i egy strapabíró, remek kivitelezésű ipari nyomtató: nagy teljesítményű vezérlő elektronikával, megbízható mechanikával, felhasználóbarát és könnyen karbantartható kialakítással rendelkezik.

 

Bővebben...

Kiállítóként AZ AUTOMATIZÁLÁS EGÉSZSÉGES MÉRTÉKE AZ INTRALOGISZTIKÁBAN konferencián


A február végén megtartott konferencia elsősorban az alábbiakra adott választ:
Milyen mértékben lehet az emberierőforrás-hiányra megoldás a robotizálás?
A hatékonyság növelésének irányai
Okos eszközök, „smart” megoldások
 
A konferencia tematikájával összhangban mutattuk be az érdeklődőknek a LOG4Pro termeléslogisztikai megoldásunkat, amely a logisztikai folyamatok automatizálásában ad segítséget, gyakorlatilag emberi beavatkozás nélküli egységkövetés valósítható meg rádiófrekvenciás RFID bélyegek használatával.

Bővebben...

A gyártási folyamatok visszakövetője - Összehangolt logisztika

A gyártási folyamatok visszakövethetősége mindig is nagy fontossággal bírt a vállalatok számára, hiszen egy optimálisan működő rendszerrel csökkenthetők a vevői reklamációk, és jelentősen növelhető az ügyfél-elégedettség.

Bővebben...

Szerelősori Monitoring Rendszer – Egy magyarországi autóipari beszállító számára

AZ ELVÁRÁS – a gyártási hatékonyság növelése

A termelési tevékenység folyamatos monitorozása annak érdekében, hogy a begyűjtött státusz adatok elemzésével felismerhetőek legyenek a lefedett gyártási folyamatnak azon a pontjai, amelyek javítása által a gyártási hatékonyság növelhető.

 

Bővebben...

ELŐADÁST TARTOTTUNK ELEKTRONIKAI IPARI SUPPLY CHAIN KONFERENCIÁN

2017. május 24-én, Budaörsön megrendezésre kerülő Elektronikai Ipari Supply Chain Konferencián Schwirg László cégvezetőnk Integrált szigetrendszer termelési rendszerek fokozatos kialakítására címmel tartott előadást.

 

Bővebben...

SMD tekercsazonosítás automatizálása – számtalan mennyiségű és minőségű vonalkód és mindössze egy azonosítás

Vonalkódok leolvasása és elemzése, külső és belső azonosítók valamint a jelölő adatok felismerése és összepárosítása - mindezt bevételezendő termékenként 3 mp-be sűrítve!

 

Bővebben...

LOG4Pro gyártási anyagirányítási rendszer az építőiparban

Termékazonosítás RFID technológiával

A termelés folyamatos, megbízható anyagellátásának megvalósítása mindig is nagy kihívást jelent. A Vonalkód Rendszerház által fejlesztett LOG4Pro rendszer olyan modulárisan felépített termeléslogisztikai megoldás, amely a logisztikai ismereteket az automatikus azonosítás több évtizedes tapasztalatával ötvözi. Az automatikus azonosítástechnika / RFID technológia az elmúlt években egyre inkább a gyártási és termelési folyamat része lett, amelynek segítségével lehetővé vált egy termék teljes körű követése, a gyártási folyamat kezdetétől egészen a kiszállításig.

Bővebben...

Autóipari termeléskontroll

A világgazdaság húzóerejét jelentő autóipari szektorban minden beszállító számára a jól szervezett, visszakövethető és gazdaságos gyártás a versenyképesség záloga. A versenyképes gyártás megvalósításához pedig kiemelten fontos az innováció, és a folyamatos fejlesztés mind a gyártástechnológia, mind a belső logisztikai folyamatok területén, hiszen enélkül a gyártók nem tudnak lépést tartani megrendelőik szigorú előírásaival. Továbbá az előírt minőségi, mennyiségi, időbeni teljesítés mellett a termékek visszakövethetőségét is biztosítaniuk kell. Gyártási hiba esetén nagyságrendekkel kisebb ráfordítást igényel az alkatrészek visszahívása, ha pontosan visszakereshető, mely egységek érintettek a hiba kialakulásában, mivel így nem szükséges egy adott időszakban gyártott összes termék visszahívása. A gyártási adatok gyűjtése a visszakövethetőség szempontjából elengedhetetlen, és további előnyt jelent a termelési folyamatokban az egyes műveletek, műveletsorok végrehajtásának időigényéről folyamatosan gyűjtött adatok felhasználása.

Bővebben...

Anyagellátás biztosítása az autóiparban LOG4pro megoldással

Az autóiparban a termelés folyamatos, megbízható anyagellátásának megvalósítása mindig nagy kihívás a logisztikának. A termelés számára biztonságos anyagellátás fenntartásának hagyományos útja a „megnyugtatóan” nagy készletek képzése, aminek azonban meglehetősen fájdalmas költségvonzata van. Ezért a korszerű logisztikai folyamatokban más utat kell találnunk, amely nem a készletek növelésével, hanem a megfelelő szervezési módszerekkel a készletek és a kiszolgálási idő csökkentésével biztosítják a termelés folyamatos anyagellátását. Ennek köszönhetően a termelésben levő készlet jelentősen csökkenthető.

Bővebben...

LOG4pro termelés-logisztikai rendszer a gyakorlatban

Partnerünk, a németországi központtal rendelkező, Kelet-Magyarországon lévő gyárában több mint 1200 embert foglalkoztató cég főként autóipari megrendelésekre gyárt öntvényeket. Mindannyiunk számára ismert tény, hogy az OEM autógyárak szigorú elvárásokat támasztanak a számukra gyártott termékek minőségével kapcsolatban. Partnerünk esetében a zárt, minden lépésében ellenőrzött és dokumentált gyártási folyamat kialakításán túl, a munkadarabok egyedi követhetősége is elvárás a vevő részéről.

Bővebben...

Sajtóközlemény: Elkészült termelés-logisztikai rendszerünk

Korszerű automatikus azonosítási technológiákat integráló termelés-logisztikai rendszert fejlesztett a Vonalkód Rendszerház

A Vonalkód Rendszerház Kft.  70 418 858 forint támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretén belül. A 167 millió forintos összköltségvetést meghaladó fejlesztés célja egy olyan termelés-logisztikai keretrendszer létrehozása volt, amely képes a korszerű azonosítástechnikai megoldásokat alkalmazva, elsősorban gyártó cégek termelés-logisztikai folyamatait informatikai eszközökkel leképezni, jellemezni és irányítani.

Bővebben...

Pontosan, gyorsan, könnyen

Alkatrészkövetés automatikus azonosítással
A szervezési és gyártási piramisban mára szinte az összes iparágban – az autóiparon kívül is – egyre alacsonyabb szinten és több területen figyelhető meg a számítástechnika jelenléte, mégpedig nemcsak a gyártás, hanem a termék, alkatrész mozgásának, ellenőrzésének folyamatában is.

Bővebben...

A termelés logisztikai rendszer megvalósítása Eu-s pályázati finanszírozásból

A Vonalkód Rendszerház Európai Uniós pályázatot nyert a LOG4pro mintarendszer kidolgozására a termelési és termeléssel kapcsolatos belső logisztikai folyamatok informatikai támogatására.

Bővebben...

Termelés-logisztika az autóiparban

Az autóipar változatlanul egyik fontos, ha nem a legfontosabb húzóereje a gazdaságnak. A nagy autógyárak átlagosnál hosszabb távon tervezhető fizetőképes kereslete folyamatosan vonzza a befektetőket, így a beszállítói kört jelentő gyártó vállalkozások számára a fenntartható gazdaságos gyártás a siker záloga.

Bővebben...

Új, komplex termeléskövetési megoldás

Napjainkban a termelő cégeknél a sikeres üzletvitelhez folyamatosan gyűjtött, óriási mennyiségű adatra, és azok szakértő kiértékelésére van szükség.

Bővebben...


Vonalkód Rendszerház Kft. | 1047 Budapest, Fóti út 56. | Tel.: (+36 1) 436 7575 | Fax: (+36 1) 436 7555 | E-mail: info@vonalkod.hu