A termelés logisztikai rendszer megvalósítása Eu-s pályázati finanszírozásból
A Vonalkód Rendszerház Európai Uniós pályázatot nyert a LOG4pro mintarendszer kidolgozására a termelési és termeléssel kapcsolatos belső logisztikai folyamatok informatikai támogatására.

Projekt neve: „Korszerű automatikus azonosítási technológiákat integráló ipari adatkoncentrátor hálózat és ezen alapuló intelligens termelés logisztikai rendszer "

Projektazonosító: KMOP-1.1.4-11/A-2011-0006

Projekt időtartama: 2011. április 1.-2013. március 31.

Projekt támogatása: A projekt összköltsége 167 888 287 Ft, melyből maximális támogatás 70 418 858 Ft.

Projekt leírás: Mintarendszer kidolgozása a termelési és termeléssel kapcsolatos belső logisztikai folyamatok informatikai támogatására.

A mintarendszer három szakterületen végzett tevékenységünk tapasztalatait igyekszik összegezni, melyek;
  • a logisztikai folyamatszervezés,
  • az alkalmazott informatika, adatmenedzsment
  • és az automatikus azonosítás technológia

Ennek az elgondolásnak megfelelően az elkészítendő rendszer részei az alábbiak:
  • Egy intelligens, korszerű rendszerszervezési technológiákat magába integráló módszertan a partnerek logisztikai igényeinek feltárására, valamint az ennek megfelelni tudó folyamatok megtervezésére
  • A fenti módon megtervezett logisztikai folyamatok informatikai támogatására alkalmas egységes hardver-, és szoftver környezet mely az aktuális elvárásoknak megfelelően dinamikusan alakítható, testre szabható. A tervezett rendszer képes a gyártás közben keletkező adatok gyűjtésével és az adminisztratív adatok kombinálásával valós időben pontos képet adni az adott cég anyagi folyamatairól, a különböző készültségi állapotú készletekről, azok fizikai elhelyezkedéséről. Ezáltal áttekinthetővé, követhetővé, elemezhetővé és végül irányíthatóvá válnak a belső logisztikai folyamatok. A rendszer kialakításának célja az is, hogy a folyamatelemekre vonatkozóan gyűjtött adatokat maguknak a folyamatoknak - a módszertanban meghatározott szempontok szerinti - optimalizálására is felhasználja, így folyamatos felügyelet alatt tartva ezeket.
  • A rendszer integráns része az automatikus azonosítási technológia minél szélesebb körű alkalmazása annak biztosítására, hogy a gyárban mozgó logisztikai egységek követése, irányítása a lehető legkevesebb emberi ráfordítással (élő munka, és odafigyelés) a legpontosabban megtörténjen a fizikai folyamatok megtörténtével azonos időben.

Kedvezményezett: Vonalkód Rendszerház, Rendszerfejlesztő, Tanácsadó és Kereskedelmi Korlátolt felelősségű társaság

1131 Budapest, Reitter Ferenc utca 177.
Tel.: 06 1 436 7575
www.vonalkod.hu

Közreműködő: MAG -Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.1139 Budapest, Váci út 83.
Tel.: 06 40 200 617
www.magzrt.hu
www.ujszechenyiterv.gov.hu

Támogató, irányító hatóság: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Közép-Magyarországi Operatív Program Irányító HatóságNemzeti Fejlesztési Ügynökség KMOP IH
Cím: 1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22.
Tel.: 06 40 638 638
www.nfu.hu


Hírek

„TUDD HOL A HELYE!” avagy termékkövetés helymeghatározás alapokon

Legújabb ipari környezetbe szánt megoldásunkban  egyesítettük a LOG4Pro termeléslogisztikai rendszerünket a folyamatos beltéri mozgás-, és útvonalfigyeléssel (RTLS megoldások). Az RTLS (Real Time Location System) megoldások olyan áttörést hozhatnak az anyagmozgatás automatizálásában, mellyel az eddig megközelíthetetlennek hitt korlátokat léphetjük át. Míg korábban az RFID technológia alkalmazásával egy raktárban a nagyobb területek (zónák) figyelése vált megoldottá, addig az RTLS helymeghatározó rendszerrel akár 1 méteres pontossággal, kisebb lokáció szint? megkülönböztetés érhető el.

Miért fontos a gyártásban az olvasható és pontos vonalkód?

Napjainkban a gyártás automatizálása, a tétel követése és az összetevők nyomon követhetősége alapvető elvárás. Számos gyártó és beszállító választja cégünk megoldásait a megbízható termékellenőrzéshez és adatrögzítéshez, így nyomon követhetik a kimenő termékeket és az alkatrészekre vonatkozó minőségi követelményeket. Az olvasható, pontos vonalkódok és szövegek soha nem voltak még ennyire fontosak a gyártásban, ugyanis a minőségbeli hiányosságok nem hatékony folyamatokhoz és leállásokhoz vezetnek. Az olvashatatlan vonalkódok esetében újracímkézés, újbóli beolvasás vagy akár a fontos információk manuális bevitele is el?fordulhat. A változó minőség a gyártó oldalán emellett költséges meg nem felelési bírságokkal és egyéb büntetésekkel járhat, és a címkézett termék vélt minőségét is rontja. 

CipherLab 9700 - Magas színvonalú adatgyűjtőcsalád, beltéri alkalmazásra kialakítva

A CipherLab kifejezetten a raktározás, az elosztó központok és a feldolgozóipar kihívást jelent? követelményeihez alkalmazkodva fejlesztette ki a 9700 termékcsaládot Windows® és Android operációs rendszerrel.
 
Az adatgyűjtő strapabíró ipari kialakításának köszönhetően bármilyen környezetben vagy szélsőséges körülmények között is könnyedén használható. Sokféle kódolvasási képességének köszönhetően a felhasználók hatékonyan olvashatják be a nehezen elérhető vonalkódokat is. A gyártó a 9700 termékcsaládot három különböző billentyűzetverzióban kínálja (30 és 38 gombos numerikus, 53 gombos alfanumerikus billentyűzet LED háttérvilágítással). 
Vonalkód Rendszerház Kft. | 1047 Budapest, Fóti út 56. | Tel.: (+36 1) 436 7575 | Fax: (+36 1) 436 7555 | E-mail: info@vonalkod.hu