LOG4pro termeléslogisztika

A termelő cégeknél az üzleti siker eléréséhez a folyamatosan változó vevői elvárásokhoz dinamikusan igazodni képes, erőforrás-felhasználás szempontjából sokrétűen folyamatoptimalizált termelési (gyártási) rendszerre van szükség. A jól megtervezett folyamatok állandó felügyelete, finomhangolása, nyomonkövethetősége (traceability) elengedhetetlen. A veszteségforrások felderítése és kiiktatása, az értékteremtő folyamatok összehangolása, valamint a minél hatékonyabb gyártási folyamatoptimalizálás ma már a korszerű LEAN alapelveket alkalmazó termelési (gyártási) rendszerek beépített sajátossága. A lean rendszer a vevő értékeit veszi figyelembe, de a vállalaton belüli osztályok munkatársainak értékeit is számításba veszi. Ahhoz, hogy a gyárkapun belüli lean elvű értékteremtő folyamatokat állandó felügyelet alatt tarthassuk, folyamatos, óriási mennyiségű adatgyűjtésre van szükség. A termelési adatgyűjtés után a kiértékeléskor előálló információk komoly termelési (gyártási) tényezővé válnak, melyek minősége, rendezettsége és időbeni rendelkezésre állása komoly versenyelőnyhöz juttatja a vállalkozásokat. Ennek a gondolatnak a jegyében készült a LOG4Pro szoftvercsalád.

A LOG4pro nem más, mint a cégek termelés-logisztikai folyamatait (alapanyag kezelés, gyártási anyagellátás, termelési adatgyűjtés, készárukezelés) informatikai eszközökkel leképezni, jellemezni és irányítani képes szoftvercsomag. Fő részei a termeléslogisztika egyes területeire kifejlesztett, azokat koncentráltan kezelni képes modulok, melyek architektúra és adattárház szinten közös elemekből vannak felépítve. Így összehangolt integrált gyártási rendszert képesek alkotni, de igény esetén a részterületek feladatait önállóan is képesek ellátni.

LOG4pro modulok:


Hírek

„TUDD HOL A HELYE!” avagy termékkövetés helymeghatározás alapokon

Legújabb ipari környezetbe szánt megoldásunkban  egyesítettük a LOG4Pro termeléslogisztikai rendszerünket a folyamatos beltéri mozgás-, és útvonalfigyeléssel (RTLS megoldások). Az RTLS (Real Time Location System) megoldások olyan áttörést hozhatnak az anyagmozgatás automatizálásában, mellyel az eddig megközelíthetetlennek hitt korlátokat léphetjük át. Míg korábban az RFID technológia alkalmazásával egy raktárban a nagyobb területek (zónák) figyelése vált megoldottá, addig az RTLS helymeghatározó rendszerrel akár 1 méteres pontossággal, kisebb lokáció szint? megkülönböztetés érhető el.

Miért fontos a gyártásban az olvasható és pontos vonalkód?

Napjainkban a gyártás automatizálása, a tétel követése és az összetevők nyomon követhetősége alapvető elvárás. Számos gyártó és beszállító választja cégünk megoldásait a megbízható termékellenőrzéshez és adatrögzítéshez, így nyomon követhetik a kimenő termékeket és az alkatrészekre vonatkozó minőségi követelményeket. Az olvasható, pontos vonalkódok és szövegek soha nem voltak még ennyire fontosak a gyártásban, ugyanis a minőségbeli hiányosságok nem hatékony folyamatokhoz és leállásokhoz vezetnek. Az olvashatatlan vonalkódok esetében újracímkézés, újbóli beolvasás vagy akár a fontos információk manuális bevitele is el?fordulhat. A változó minőség a gyártó oldalán emellett költséges meg nem felelési bírságokkal és egyéb büntetésekkel járhat, és a címkézett termék vélt minőségét is rontja. 

CipherLab 9700 - Magas színvonalú adatgyűjtőcsalád, beltéri alkalmazásra kialakítva

A CipherLab kifejezetten a raktározás, az elosztó központok és a feldolgozóipar kihívást jelent? követelményeihez alkalmazkodva fejlesztette ki a 9700 termékcsaládot Windows® és Android operációs rendszerrel.
 
Az adatgyűjtő strapabíró ipari kialakításának köszönhetően bármilyen környezetben vagy szélsőséges körülmények között is könnyedén használható. Sokféle kódolvasási képességének köszönhetően a felhasználók hatékonyan olvashatják be a nehezen elérhető vonalkódokat is. A gyártó a 9700 termékcsaládot három különböző billentyűzetverzióban kínálja (30 és 38 gombos numerikus, 53 gombos alfanumerikus billentyűzet LED háttérvilágítással). 
Vonalkód Rendszerház Kft. | 1047 Budapest, Fóti út 56. | Tel.: (+36 1) 436 7575 | Fax: (+36 1) 436 7555 | E-mail: info@vonalkod.hu