LOG4pro termeléslogisztika

A termelő cégeknél az üzleti siker eléréséhez a folyamatosan változó vevői elvárásokhoz dinamikusan igazodni képes, erőforrás-felhasználás szempontjából sokrétűen folyamatoptimalizált termelési (gyártási) rendszerre van szükség. A jól megtervezett folyamatok állandó felügyelete, finomhangolása, nyomonkövethetősége (traceability) elengedhetetlen. A veszteségforrások felderítése és kiiktatása, az értékteremtő folyamatok összehangolása, valamint a minél hatékonyabb gyártási folyamatoptimalizálás ma már a korszerű LEAN alapelveket alkalmazó termelési (gyártási) rendszerek beépített sajátossága. A lean rendszer a vevő értékeit veszi figyelembe, de a vállalaton belüli osztályok munkatársainak értékeit is számításba veszi. Ahhoz, hogy a gyárkapun belüli lean elvű értékteremtő folyamatokat állandó felügyelet alatt tarthassuk, folyamatos, óriási mennyiségű adatgyűjtésre van szükség. A termelési adatgyűjtés után a kiértékeléskor előálló információk komoly termelési (gyártási) tényezővé válnak, melyek minősége, rendezettsége és időbeni rendelkezésre állása komoly versenyelőnyhöz juttatja a vállalkozásokat. Ennek a gondolatnak a jegyében készült a LOG4Pro szoftvercsalád.

A LOG4pro nem más, mint a cégek termelés-logisztikai folyamatait (alapanyag kezelés, gyártási anyagellátás, termelési adatgyűjtés, készárukezelés) informatikai eszközökkel leképezni, jellemezni és irányítani képes szoftvercsomag. Fő részei a termeléslogisztika egyes területeire kifejlesztett, azokat koncentráltan kezelni képes modulok, melyek architektúra és adattárház szinten közös elemekből vannak felépítve. Így összehangolt integrált gyártási rendszert képesek alkotni, de igény esetén a részterületek feladatait önállóan is képesek ellátni.

LOG4pro modulok:


Hírek

A gyártási folyamatok visszakövetője - Összehangolt logisztika

A gyártási folyamatok visszakövethetősége mindig is nagy fontossággal bírt a vállalatok számára, hiszen egy optimálisan működő rendszerrel csökkenthetők a vevői reklamációk, és jelentősen növelhető az ügyfél-elégedettség.

Szerelősori Monitoring Rendszer – Egy magyarországi autóipari beszállító számára

AZ ELVÁRÁS – a gyártási hatékonyság növelése

A termelési tevékenység folyamatos monitorozása annak érdekében, hogy a begyűjtött státusz adatok elemzésével felismerhetőek legyenek a lefedett gyártási folyamatnak azon a pontjai, amelyek javítása által a gyártási hatékonyság növelhető.

 

ELŐADÁST TARTOTTUNK ELEKTRONIKAI IPARI SUPPLY CHAIN KONFERENCIÁN

2017. május 24-én, Budaörsön megrendezésre kerülő Elektronikai Ipari Supply Chain Konferencián Schwirg László cégvezetőnk Integrált szigetrendszer termelési rendszerek fokozatos kialakítására címmel tartott előadást.

 

Vonalkód Rendszerház Kft. | 1047 Budapest, Fóti út 56. | Tel.: (+36 1) 436 7575 | Fax: (+36 1) 436 7555 | E-mail: info@vonalkod.hu