Szerelősori Monitoring Rendszer – Egy magyarországi autóipari beszállító számára

AZ ELVÁRÁS – a gyártási hatékonyság növelése

A termelési tevékenység folyamatos monitorozása annak érdekében, hogy a begyűjtött státusz adatok elemzésével felismerhetőek legyenek a lefedett gyártási folyamatnak azon a pontjai, amelyek javítása által a gyártási hatékonyság növelhető.

 

AZ ELVÁRÁS – a gyártási hatékonyság növelése

A termelési tevékenység folyamatos monitorozása annak érdekében, hogy a begyűjtött státusz adatok elemzésével felismerhetőek legyenek a lefedett gyártási folyamatnak azon a pontjai, amelyek javítása által a gyártási hatékonyság növelhető.

 

FEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ - Integrált Szigetrendszerek

A rendszer fejlesztése a cégünk által megfogalmazott „Integrált Szigetrendszerek” koncepció keretében történik, melynek lényege egy funkcionális és technológiai komponensekből álló keretrendszer elkészítése, amely lehetővé teszi:

- az egyedi felhasználói alkalmazások magas készültségi szintről induló egységes, stabil és funkciógazdag alapokon történő fejlesztését,

- szigetrendszerek kialakítása által a felhasználói igények megjelenéséhez igazodó inkrementális fejlesztést, a későbbi integrálhatóság lehetőségének fenntartása mellett,

- egyedi megoldások gyors kialakítását „kulcsrakész” modulok adaptálásával.

 

A koncepció szerint a lenti, korábbi rendszereinkben már megvalósított programoknak a szigetrendszerbe való integrálását tűztük ki célul:

(1) Állásidő modul, (2) Gyártási teljesítmény modul, (3) Műszakonkénti termeléskövetés modul, (4) Támogatás kérő modul, (5) Automatikus bevételezés ellenőrző modul, (6) Csomagolás ellenőrző modul, (7) Termelési adatgyűjtő és visszakövetés modul, (8) Termelés programozás modul, (9) Gyártáskövetés modul

 

AZ ELÉGEDETTSÉG – sikeressége országokon átívelő

A kialakított rendszer sikerességét mutatja, hogy telepítésre került a megrendelő több gyáregységben és alvállalkozójánál: Magyarországon, Szerbiában, Romániában, Lengyelországban, Ukrajnában, Oroszországban, Marokkóban és Dél Afrikában összesen közel 20 szerveren és több száz gyártósoron. A rendszer folyamatos fejlesztése mellett támogatást biztosítunk a felhasználóknak egy globálisan elérhető, internetalapú eset követő rendszeren keresztül.

 Hírek

„TUDD HOL A HELYE!” avagy termékkövetés helymeghatározás alapokon

Legújabb ipari környezetbe szánt megoldásunkban  egyesítettük a LOG4Pro termeléslogisztikai rendszerünket a folyamatos beltéri mozgás-, és útvonalfigyeléssel (RTLS megoldások). Az RTLS (Real Time Location System) megoldások olyan áttörést hozhatnak az anyagmozgatás automatizálásában, mellyel az eddig megközelíthetetlennek hitt korlátokat léphetjük át. Míg korábban az RFID technológia alkalmazásával egy raktárban a nagyobb területek (zónák) figyelése vált megoldottá, addig az RTLS helymeghatározó rendszerrel akár 1 méteres pontossággal, kisebb lokáció szint? megkülönböztetés érhető el.

Miért fontos a gyártásban az olvasható és pontos vonalkód?

Napjainkban a gyártás automatizálása, a tétel követése és az összetevők nyomon követhetősége alapvető elvárás. Számos gyártó és beszállító választja cégünk megoldásait a megbízható termékellenőrzéshez és adatrögzítéshez, így nyomon követhetik a kimenő termékeket és az alkatrészekre vonatkozó minőségi követelményeket. Az olvasható, pontos vonalkódok és szövegek soha nem voltak még ennyire fontosak a gyártásban, ugyanis a minőségbeli hiányosságok nem hatékony folyamatokhoz és leállásokhoz vezetnek. Az olvashatatlan vonalkódok esetében újracímkézés, újbóli beolvasás vagy akár a fontos információk manuális bevitele is el?fordulhat. A változó minőség a gyártó oldalán emellett költséges meg nem felelési bírságokkal és egyéb büntetésekkel járhat, és a címkézett termék vélt minőségét is rontja. 

CipherLab 9700 - Magas színvonalú adatgyűjtőcsalád, beltéri alkalmazásra kialakítva

A CipherLab kifejezetten a raktározás, az elosztó központok és a feldolgozóipar kihívást jelent? követelményeihez alkalmazkodva fejlesztette ki a 9700 termékcsaládot Windows® és Android operációs rendszerrel.
 
Az adatgyűjtő strapabíró ipari kialakításának köszönhetően bármilyen környezetben vagy szélsőséges körülmények között is könnyedén használható. Sokféle kódolvasási képességének köszönhetően a felhasználók hatékonyan olvashatják be a nehezen elérhető vonalkódokat is. A gyártó a 9700 termékcsaládot három különböző billentyűzetverzióban kínálja (30 és 38 gombos numerikus, 53 gombos alfanumerikus billentyűzet LED háttérvilágítással). 
Vonalkód Rendszerház Kft. | 1047 Budapest, Fóti út 56. | Tel.: (+36 1) 436 7575 | Fax: (+36 1) 436 7555 | E-mail: info@vonalkod.hu